Improvised music and jazz for the win

NEWS

!! BREAKING NEWS !!

Lilao Records släpper bandet Honeywolfs debut album 14 september 2018. Tills dess, lyssna på deras singel ”Dreamer” på Spotify:

-> KLICKA HÄR! <-

Recensioner på ”And Now the Queen” 2016 (Ljungkvist och Risberg):

Dagens Nyheter:Ljungkvist och Risberg går relativt varligt fram men utnyttjar samtidigt friheten som kommer med duoformatet – för att inte tala om Ljungkvists på en gång respektfulla och vildsinta soloversion av ”Donkey”. Framför allt lyckas de omsätta Bleys lekfullhet med traditionen och själva hantverket. En medveten och sensitiv dialog mellan musiker och musiken som är ett av Bleys främsta signum och som på intet sätt går förlorad här.

Gefle Dagblad: ”Pianisten Mattias Risberg och saxofonisten/klarinettisten Fredrik Ljungkvist har valt ut elva låtar som de tolkar med stort gehör för såväl det lekfullt friska som det musikaliskt intrikata.”

Tidningen Lira: Så genomtänkt och genialiskt att låta duon Fredrik Ljungkvist, saxofoner och klarinett, och klaviaturspelaren Mattias Risberg närma sig några av Bleys emblematiska låtar. Ljungkvist har ett alldeles eget sätt att blåsa liv och svärta i de allra mest förborgade nu, och samtidigt: få kan som han bryta upp det alldeles outsägligt vackra, bräckligt sköra utsnitt i tiden som han ögonblicket innan ställt inför oss. Hos Risberg har Ljungkvist en kongenial följeslagare som heller inte räds att ta kommando med sin preparerade flygel, mellotron och moog taurus. Skivan kommer med all sannolikhet att höra till dem vi summerar året med…”

Dig Jazz: Albumet And Now the Queen är utan tvekan en stark kandidat till årets bästa svenska jazzalbum.”

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2022 LILALO RECORDS

Design by Matilda Ruta // Theme by Anders Norén